GHKs kurstilbud

Dette er en kort beskrivelse av alle kursene Gjøvik Hundeklubb kan tilby både medlemmer og til de som ikke er medlemmer. I tillegg tilbys spesial- og fordypningskurser med høyt kompetente instruktører. Det lønner seg å være medlem. Medlemskap gir lavere deltakerpris på kursene. Enkelte kurs tilbys mere eller mindre kontinuerlig, mens andre mere sporadisk etter årstid og behov. 

Valpekurs

For valper 2 - 6 mdr


På valpekurs vil du lære hvordan man på en kreativ, morsom og effektiv måte kan trene valpen til å bli en god familiehund. Det renes  på hvordan man kan kontrollere hunden i forskjellige miljøer og situasjoner.

Grunnkurs/Unghund-kurs

For de med valpekurs eller over 6 mdr gamle

Kurset trener hunden i kontakttrening gå pent i bånd, sitt, ligg, stå, bliøvelser, lineføring, passeringstrening, miljø- og bytrening.Hverdagslydighet

For de med valpekurs og grunnkurs.

Et videregående kurstilbud. Eiere med hunder som har «utfordringer» kan få hjelp til å løse disse her. De viktigste tingene for å ha et godt og harmonisk liv sammen med hunden, er temaer i dette kurset

Smeller/Spesialsøk

Passer for alle hunder

Et INTRO-kurs som skal gi ekvipasjene grunnleggende opplæring i øvelsene til Smeller klasse 1. Med dette kurset kan ekvipasjene delta i Smeller-gruppas faste treninger.

Agility

Passer for alle typer hunder, men bør være minst 10 mdr gamle


Agility er en sunn aktivitet for hunden og stimulerer til et positivt og godt hundehold, skaper god kontakt mellom hund og fører. Gjennomført kurs gir tilgang til å delta i Agility-gruppas faste treninger


Blodsporkurs

Passer de fleste hunder i alle aldre

Etter endt kurs skal du være i stand til å fortsette treningen på egenhånd, og nå målsettingen din, enten det være seg deltagelse på prøver, blodsporchampionat, godkjent ettersøkshund, eller bare en ny og morsom aktivitet sammen med hunden din. Kurs og treninger foregår i ulendt terreng.

Rundering

For alle i alle aldre


Rundering går ut på at en person gjemmer seg i terrenget og hunden skal finne den igjen. ved funn varsler hunden eieren og viser eieren hvor personen er.  Metodene som brukes er de samme som brukes i opplæring av feks redningshunder, hunder i forsvaret og politiet.  En herlig familieaktivitet! Treningen foregår i til dels ulendt terreng.

Utstilling

For alle stambokførte rasehunder

Av alle hundeaktiviteter er utstillinger den største. Her møtes hundeeiere og hundeoppdrettere for å konkurrer om de gjeveste premieringer og titler. Stoltest er den som kaprer den aller gjeveste - Best in show! Det holdes kurser i etter behov og ønsker.

Når starter nytt kurs?

Alle kurser som settes i gang kunngjøres på GHKs nettside og på GHKs Facebook. Enkelte typer kurs kjøres veldig ofte, mens andre settes i gang mere etter behov.