Rundering begynnerkurs

Målsetting: Hund og eier skal lære seg samarbeid slik at de kan finne igjen personer som har gjemt seg i terrenget. Hunden skal på egenhånd finne personen og deretter varsle føreren om funnet. Varslingen foregår enten ved halsing eller ved at hunden bærer med seg et «bitt» i halsbåndet som den tar i munnen ved funn, og bærer tilbake til føreren. Deretter viser hunden hvor personen ligger.

Kursopplegg: Starter med teorikveld uten hund, og deretter to praksisdager i terrenget

Kursstart: 7.5. - 9.5.21

Sted: Teori i et av GHKs lokaler. Praksis i nærområdet.

Pris: Medlem i GHK kr 1.300.-. Ikke medlem kr 1.700.- (pr ekvipasje)

Instruktør: Birgit Odde Husom

Kontaktinfo:  birgit.instruktor@gjovikhundeklubb.no  , tlf 472 37 527

Hva er Rundering?

RUNDERING vil kort sagt si at hund og eier samarbeider om å finne mennesker som har gjemt seg i terrenget. Det kan også være ting som er gjemt, feks en sekk, en jakke eller nesten hva som helst. Hunden er løs, og søker etter førerens dirigering.

Rundering er en kjempefin måte å aktivisere hunden på. Ikke minst er det sosialt da dere må være flere sammen for å kunne trene denne øvelsen. Har du barn i familien synes som regel ungene det er morsomt å gjemme seg og at hunden finner dem igjen.

Øvelsen blir brukt av redningshunder og av hunder i politiet og forsvaret. Innen hundesport er Rundering en egen konkurranseform.

I et begynnerkurs der vi lærer øvelsen fra bunnen. Den passer for alle, men hunden bør være eldre enn 6 mdr gammel. Hunden er løs når vi trener. Du må derfor ha bra innkalling på den før du melder deg på til kurs.

RUNDERING ER GØY, OG BYGGER SAMARBEID OG MESTRING BÅDE HOS HUND OG FØRER!