Brukshund

Brukshundgruppa er et nytt tilbud i GHK (2021). Det vil si -  helt ny er den ikke, men aktiviteten har ligget nede noen år. Interessen for nesearbeid har økt blant medlemmene. Ikke så rart da øvelsene er både spennende og utfordrende for både hunder og eiere. Og ikke minst sosialt.

En BRUKSHUND defineres gjerne som en hund som har fått opplæring i å utføre bestemte oppgaver, enten alene eller sammen med fører. Alle arbeidende hunder kan kalles for brukshunder. Jakthunder er velkjente, men vi hører også om redningshunder, servicehunder, blindeførerhunder, sporhunder osv. Det ligger mye arbeid bak å trene fram arbeidende hunder.

I Brukshundgruppa konsentrerer vi oss først og fremst om å utfordre hundens kraftigste sans - luktesansen. Vi holder på med aktiviteter som blodspor, duftspor, rundering og feltsøk.

Først og fremst er målene med aktivitetene i Brukshundgruppa at hund og eier skal ha det morsomt sammen. Flere av øvelsene er imidlertid konkurransesporter.  De ivrigste kan oppnå både premieringer og berømmelse internt i Brukshundmiljøet.