Utstilling

Av alle hundeaktiviteter er utstillinger den største. Her møtes hundeeiere og hundeoppdrettere for å konkurrer om de gjeveste premieringer og titler. Stoltest er den som kaprer den aller gjeveste - Best in show!

For mange er hundeutstillinger en hyggelig og fin hobby. De reiser rundt i landet for å treffe andre hundeinterresserte med den samme rasen som seg selv, og ikke minst for å konkurrere med dem. For oppdrettere av de mange forskjellige rasene som finnes, er utstillinger et viktig verktøy for å bedømme resultatet av avlen. De fleste raser har krav om at avlshunder skal være premierte før avl. I andre hundesporter kan det også være krav om utstillingsresultat for å kunne konkurrere i sin sport.

Å delta på utstilling krever mer enn å kunne løpe «noen venstresvinger». Hunden skal være tilgjengelig for dommer, og kunne vise seg stolt frem uten å la seg påvirke av de andre hundene i ringen. Dette trener vi på i utstillingsgruppa.

Meld deg inn i Facebook-gruppa «Utstillingstrening GHK». Der får du informasjon om når det er treninger. Om vinteren trenes det inne i hallen på Raufoss. Om sommeren ute på Breiskallen. Mer om utstilling